Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Näringslivet i Svedala uppmärksammades och belönades med priser

Från vänster: Thomas Carlsson, närings- och turismutvecklare Svedala kommun, Katrin Lennartsson, Klipperiet Hair & Barber,  Ingmar och Jens Thulin, Vismarlövsgården, Linda Pettersson, Klipperiet Hair & Barber, Chad Paton, Chad Beer, Kent Jönsson och Stefan Mosell, Svenska Diskbolaget, Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande Svedala kommun.

Under torsdagskvällen arrangerades en inspirerande kväll för näringslivet på Mötesplats Tejarp i Klågerup. De över 100 gästerna bjöds på inspirerande möten, god lokal mat och prisutdelningar.

Kvällen började med att kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M), gjorde en spännande framåtblick om Svedala. Gästerna fick också lyssna på och inspireras av på Kristina Paltén, civilingenjören med 18 års chefserfarenhet som blev äventyrare, ultralöpare, föreläsare, författare och coach – och den första kvinnan som sprungit tvärs genom Iran! Hennes uppskattade föredrag var en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld.

Prisregn över lokala företagare

Flera företag blev stolta mottagare av priser denna kväll.

Svedala kommun uppmärksammade Chad Paton från mikrobryggeriet Chad Beer som blev Årets initiativtagare och Årets framåtblickare blev Ingmar och Jens Thulin från kogården Vismarlövsgården.

Nyföretagarcentrum Öresund delade ut priset Årets Nyföretagare i Svedala 2016 till Linda Pettersson och Katrin Lennartsson, Klipperiet Hair & Barber.

Sist men inte minst så utsågs Årets Företagare i Svedala 2016 av Företagarna Svedala. Pristagare blev Stefan Mosell och Kent Jonsson, Svenska Diskbolaget.

Årets initiativtagare i Svedala 2016 

Det här är ett pris till ett företag eller företagare i Svedala kommun som förtjänar extra uppmärksamhet. I kommunen tas initiativ och det genomförs projekt och aktiviteter som inspirerar och tillför något till kommunen. Initiativet ska ha en tydlig koppling till näringsliv, utveckling och tillväxt.

Nominerade

  • Chad Paton, Chad Beer – tog initiativet att öppna Svedalas första mikrobryggeri. Sedan 2016 finns ölsorterna på Systembolagets hyllor över hela landet.
  • Anita Zieme, Anita på Börringekloster – tog initiativet att öppna en restaurang ute på landet och har visat bl a Svedalaborna att grönt inte bara är skönt utan även lönt – och gott!
  • Magnus Lindgren och Rune Nilsson, Svedala handel – tog initiativet att utveckla den årliga sommarmarknaden i Svedala till att bli Svedalafestivalen och skapade även en gammaldags julmarknad på Stortorget i Svedala som drog många besökare och gav julstämning som har räckt ända till påska.

Årets initiativtagare i Svedala 2016:

Chad Paton, Chad Beer

Motivering

”Årets initiativtagare i Svedala har förverkligat sin dröm att öppna ett eget bryggeri. Att brygga öl är ett hantverk, och på Svedalas första mikrobryggeri utvecklar, bygger och brygger Chad Paton smaker med fin teknik. Med malt, humle, vatten och jäst men också mycket kärlek produceras ölsorter med fantasifulla namn och etiketter som sticker ut. Sorter som har satt Svedala på ölkartan och sedan 2016 även har satt de välsmakande produkterna från Svedala på Systembolagets hyllor över hela landet.”

Årets framåtblickare i Svedala 2016

Det här är ett pris till ett företag eller företagare i Svedala kommun som under det gångna året har utmärkt sig lite extra. Ett företag som inte stannar upp utan utvecklas och vågar. Ett företag som kan vara en god förebild för andra i vår kommun som vill starta och utveckla företag.

Nominerade

  • Mattias Karlsson, Hemköp i Svedala – Ung handlare som vågar och satsar på en mindre ort där förutsättningarna och underlaget för att driva butik finns, men också konkurrensen från större butiker finns i närheten.
  • Ingmar och Jens Thulin, Vismarlövsgården – stort engagemang för bra köttproduktion, har visat att det går att ta sig fram i en hård bransch. 2016 blev verksamheten en av de första klimatcertifierade kogårdarna i Sverige.
  • Niclas Celion, ICA Nära i Bara – Ung handlare som vågar och satsar på en mindre ort där förutsättningarna och underlaget för att driva butik finns, men också konkurrensen från större butiker finns i närheten.

Årets framåtblickare i Svedala 2016:

Ingmar och Jens Thulin, Vismarlövsgården

Motivering

”Med ett stort engagemang för bra köttproduktion har Ingmar och Jens Thulin på Vismarlövsgården visat att det går att ta sig fram i en hård bransch. Vismarlövsgården är ett hållbart företag och goda representanter för ett hållbart företagande i Svedala kommun. 2016 blev verksamheten en av de första klimatcertifierade kogårdarna i Sverige. Med en stadig blick framåt vill Vismarlövsgården bli Sveriges mest klimatsmarta producent och ett pedagogiskt exempel som visar svensk livsmedelsproduktion från sin bästa sida. Ett företag som levererar gott och gör gott!”

Årets nyföretagare i Svedala 2016

Linda Pettersson & Katrin Lennartsson, Klipperiet Hair & Barber AB

”Nyföretagande i en traditionell bransch med bokstavligen knivskarp konkurrens kräver att man tänker utanför boxen för att lyckas.

Våra utvalda nyföretagare har identifierat nya kunder, sökt efter nya trender, ökat sin tillgänglighet och toppat med en härlig ambition att vara bäst.

Det är vår övertygelse att deras engagemang kommer att föra dem till fortsatt framgång, och redan nu är de som klippta och skurna för utmärkelsen Årets Nyföretagare i Svedala kommun 2016.”

Årets företagare i Svedala 2016

Stefan Mosell & Kent Jonsson, Svenska Diskbolaget AB

”Kent Jonsson och Stefan Mosell, Svenska Diskbolaget AB fokuserar på personligt ansvar, snabba leveranser, god service och teknisk kompetens i rätt tid. Företaget drivs med fokus på hållbar miljö. Diskbolaget erhöll Svedala kommuns miljöpris 2015, mycket på grund av deras svanenmärkta produkter och tjänster. Företaget profilerar sig genom egen tillverkning av diskrumskemikalier samt försäljning och distribution av disk-, städ och hygienprodukter till restaurang och storhushåll. Med egen sälj- och serviceorganisation och flera återförsäljare har man täckning från Kiruna i norr till Ystad i söder. De är också representerade i övriga Norden samt delar av Europa. Vi anser att Kent Jonsson och Stefan Mosell är bra ambassadörer och goda förebilder för Svedalas företagare.”

Publicerad 2017-04-20 kl 22:00
Sidansvarig: Linda Holst