Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Mottagare av kulturpris, idrottspris och stipendier 2016

Kommunens kultur– och fritidsnämnd har utsett tre pristagare och två stipendiater för 2016. Utmärkelserna delas ut under Sveriges nationaldag den 6 juni 2017.

Kulturpris

Mottagare av kulturpriset 2016 delas mellan Sveamatea och Hampus Gsaxner. 

Sveamatea är en kulturell förening med en stor barn- och ungdomsverksamhet där barn och unga får den fantastiska möjligheten att ställa sig på scenen och känna kulturhusets Flammans rampljus under mycket lek och stor glädje.

Hampus Gsaxner med titeln medlemsansvarig i Sveamatea är en stark drivande kraft i föreningen. Med outgrundlig energi spenderar han all sin lediga vakna tid på Flamman. Han är allt från klädansvarig till kostymör, rekvisitaansvarig, ansvarig för alla barn- och ungdomsgrupper, hjälpledare till alla grupper, styrelsemedlem med mera. Hampus som blott är 18 år studerar sista året på gymnasiet.

Kulturstipendium

Mottagare av kulturstipendiet 2016 är Oliver Ascard.

Oliver Ascard studerar på årskurs 3 i gymnasiet. Han är en av eleverna vid Jensen gymnasium i Lund som getts möjligheten att åka till Tanzania och besöka sin gymnasieskolas vänskola Msiriwi secondary school. I sitt gymnasiearbete skriver Oliver på engelska och om några Tanzaniska barns skoldag. Ett av Olivers största intresse är djur och på plats har han även haft observationer med djur och natur. Tillsammans med sin religionslärare har de besökt kyrkorna på plats.

Idrottspris

Mottagare av idrottspriset 2016 är Tilda Ek.

Tilda Ek som vuxit fram ur i Svedala kampsportförening där hon började i unga år har utvecklats till en av världen främsta inom kampsporten Kempo. Guld på junior världsmästerskapen i Ungern 2014. Guld på U21 världsmästerskapen i Turkiet 2015. Guld på världsmästerskapen i Rumänien 2016. Tilda Ek åker till världsmästerskapen i Portugal 2017 för att försvara sitt guld.

Föreningsledarstipendium

Mottagare av föreningsledarstipendiet 2016 är Lennie Sverin.

Lennie Sverin har under 28 års tid lagt ner kropp och själ på att träna och lära ut volleyboll i Svedala volleybollklubb. Han lägger alltid volleybollen först oavsett vad han skrivit i sitt schema och hittar alltid otroligt bra lösningar om han mot förmodan inte skulle kunna delta. Lennie lägger ner oerhört mycket tid på att träna sitt nuvarande lag. Han har vunnit en del SM-medaljer, vunnit allt man kan i Sverige för ungdom och senior, en hel drös med medaljer, listan kan bli lång.

Om utmärkelserna

Svedala kommun delar varje år ut ett antal priser och stipendier inom idrott och kultur. Du kan själv söka eller nominera andra till dessa utmärkelser. Priserna och stipendierna är på 10 000 kronor per kategori och vid flera pristagare i samma kategori delas prissumman. Utmärkelserna delas ut under Sveriges nationaldag den 6 juni 2017.

Stort grattis till alla pristagare och stipendiater!

Publicerad 2017-03-14 kl 11:04
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-03-14 kl 11:16