Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Lyckad nätverksträff för integration

Den 25 maj 2016 bjöd Svedala kommun in den idéburna sektorn till nätverksträff för integration. Inbjudan skickades ut till alla registrerade verksamheter i föreningsregistret samt boende för asylsökande och nyanlända varav 29 representanter från 20 olika verksamheter närvarade.

Nätverksträff för integration är tänkt som en återkommande aktivitet för att stärka samverkan mellan kommunen och den idéburna sektorn inom integrationsområdet.

Politikerinledning och pågående projekt i kommunen

Kvällen inleddes av Svedala kommuns kommunalråd, Linda Allansson Wester, och Svedala kommuns oppositionsråd, Ambjörn Hardenstedt, följt av kort information om kommunens mottagande av nyanlända. Unga möter Unga, Rookie och Klågerups skol IF presenterade olika projekt för arbete med integration.

Dialogforum med reflektioner och idéer

Kvällen övergick därefter till dialogforum och deltagarna fick dela med sig av vad de gör idag och vad de vill bidra med samt förhoppningar på nätverket för integration. Kvällen kan sammanfattas med stort engagemang och driv från den idéburna sektorn och hur vi bygger broar tillsammans för att nå nyanlända kommuninvånare på bästa sätt. Också hur verksamheter kan nå ut till fler ideellt aktiva och hur kommunen kan vara behjälplig i frågan.

Ta del av minnesanteckningar från nätverksträffen 25 maj

Publicerad 2016-06-10 kl 14:13
Sidansvarig: Linda Holst