Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Landshövdingen besöker Svedala

Från vänster: Ambjörn Hardenstedt (S), Linda Allansson Wester (M), Anneli Hulthén och Elisabeth Larsson.

Bostadsbyggande, bostadsförsörjning och integration av nyanlända diskuteras när landshövding Anneli Hulthén idag den 19 april besöker Svedala kommun. Landshövdingen besöker under våren Skånes samtliga 33 kommuner och idag är det alltså dags för ett besök i Svedala.

Landshövdingen träffar kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens vice ordförande Ambjörn Hardenstedt (S), Elisabeth Larsson, kommundirektör, Fredrik Löfqvist, teknisk chef och Anna Borgius, socialchef.

Inledningsvis presenterar Linda Allansson Wester (M) Svedala kommun med närhet till både stad och natur, det rika föreningslivet, den omtalat goda skolverksamheten och prisade omsorgen - kommunens typiska kännetecken och anledningarna till att många vill bo och verka i Svedala kommun.

- Att Svedala är en attraktiv och växande kommun som många vill flytta till innebär att många vill vara med och bygga bostäder och på andra sätt utveckla kommunen. Det är väldigt positivt och gör oss mycket motiverade att driva utvecklingen framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Landshövdingen träffar kommunledningen i Svedalas kommunhus och fortsätter därefter till enheten för Arbete och integration på Stationsplan i Svedala.

– Jag ser fram emot att få diskutera Skånes viktigaste utvecklingsfrågor med kommunerna. Skåne är ett län med goda framtidsutsikter. Men vi står inför stora utmaningar som vi måste lösa tillsammans i dialog mellan stat, kommuner och region, säger Anneli Hulthén.

Publicerad 2017-04-19 kl 14:04
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-04-19 kl 15:04