Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Karin Gullberg blir Svedalas nya stadsarkitekt

Kontakt

Lena Gerdtsson
Samhällsbyggnadschef
040-626 83 91
lena.gerdtsson@svedala.se

Den 24 augusti tillträder Svedalas nya stadsarkitekt Karin Gullberg. Karin har arbetat som översiktsplanarkitekt/landskapsarkitekt i Vellinge kommun sedan 2008 och dessförinnan som gruppchef på teknikkonsultföretaget Grontmij AB och tidigare som regionalt ansvarig arkitekt på Vägverket, nuvarande Trafikverket.

Karin har en bred erfarenhet av olika slags projekt som arbetas fram utifrån stadsmiljöprogram och översiktsplaner. - Det har handlat om olika projekt där helhetstänkandet, enkelheten och funktionen lagt grunden för hur man utformat det offentliga rummet oavsett om det gäller centrumutveckling, offentlig utsmyckning och annan gestaltning av det allmänna stadsrummets stråk, vägar och platser. Valda lösningar på utformning och material ska kunna åldras med värdighet och helst kännas självklara och tidlösa, säger Karin.

Karin Gullberg. Foto: Privat

Karin Gullberg blir Svedalas nya stadsarkitekt. Foto: Privat

Ser fram emot sin nya utmaning

I Svedala revideras nu översiktsplanen, ett arbete som Karin kommer att vara delaktig i. Därefter finns en mängd utvecklingsprojekt som ska göra kommunen till en ännu mer attraktiv och hållbar plats att bo och leva på.

- Jag ser det som en mycket positiv utmaning och ett stort förtroende att få arbeta med Svedala kommuns utveckling. Det blir i nära samarbete med näringsliv, medborgare, kolleger och andra aktörer – ett inspirerande arbete där jag har stor nytta av mina tidigare erfarenheter. Det är det svåraste och bästa uppdraget man kan ha, att få jobba med innehållet och utformningen av det gemensamma stadsrummet. Jag kommer varje dag med glädje åka till jobbet för att arbeta tillsammans med er alla för att försöka göra kommunen ännu mer trivsam och vacker, fortsätter Karin.

Bakgrund och fritid

Karin har en landskapsarkitektsexamen från SLU Sveriges lantbruksuniversitet, Ultuna/Alnarp. Hon har bott några år i Bara under 90-talet och bor numera i Höllviken. På fritiden umgås Karin med familj och vänner, går långa rundor med hundarna, läser, gör yoga och åker gärna även skidor.

Publicerad 2016-06-09 kl 11:38
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-06-09 kl 11:45