Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Information för dig med adress på landsbygden

Under våren kommer kommunen att arbeta med att uppdatera alla så kallade metertaladresser för att följa ny svensk standard.

Ett exempel

Landsbygdsvägen 53 talar om att adressen ligger 530 meter in på vägen och dessutom på vänster sida eftersom det är ett ojämnt nummer. Ett annat exempel är Dalsjövägen 58-27. Denna adress visar att du först ska köra 580 meter in från vägens början och sedan ta höger in på en ny väg och därefter ligger den eftersökta adressen på vänster sida efter 270 meter. Alla adressnummer är alltså sträckan i meter dividerat med 10.

Adressbekräftelse med uppdaterad adress

Det innebär att du som bor utanför större ort kan få en adressbekräftelse från till exempel Skatteverket, Posten, försäkringsbolag, TV, telefonbolag med flera om din uppdaterade adress.
I de flesta fall behöver du inte göra något. Systemet med metertaladress liknar det adressystem som används i tätorterna. Vägnamnet följs av ett nummer som visar hur långt in från vägens början den eftersökta adressen är.

Vi hoppas på att vara klara med uppdateringen av metertaladresser inom det andra kvartalet 2017.

Har du frågor?

Vid frågor vänligen kontakta Torbjörn Wahlström eller Jill Norén på Bygg och miljö, Svedala kommun, telefon 040-626 80 00 (Kundservice) eller via mejl registrator.bmn@svedala.se

Publicerad 2017-02-02 kl 10:32
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-02-02 kl 10:42