Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Fredrik Löfqvist ny teknisk chef i Svedala kommun

Fredrik Löfqvist, ny teknisk chef. Foto: Svalövs kommun.

Fredrik Löfqvist, ny teknisk chef i Svedala kommun. Foto: Svalövs kommun.

Den 1 oktober tillträder kommunens nya tekniska chef Fredrik Löfqvist. Fredrik kommer närmast från Svalövs kommun där han varit anställd som kommunchef de senaste fem åren. Svedala kommun blir ett kärt återseende för Fredrik Löfqvist som arbetade här som teknisk chef åren 2007-2011.

När Svedala kommuns nuvarande tekniska chef valde att säga upp sig påbörjade Svedala kommun och Fredrik Löfqvist en dialog. Detta resulterade senare i en anställningsprocess som ledde fram till att Fredrik fick ett erbjudande om tjänsten som teknisk chef.

- Teknisk chef är ett arbetsområde som jag tycker är väldigt roligt och fångar mig. Det är konkret och man ser resultat snabbt, vilket jag gillar. Dessutom får jag kortare resväg till arbetet och kan hinna få mer tid med familjen också, eftersom arbetsområdet är mer avgränsat än det som kommunchef, säger Fredrik Löfqvist.

Fredrik Löfqvist är utbildad civilingenjör inom väg och vatten vid Lunds tekniska högskola i Lund. Han har lång erfarenhet från både den privata och kommunala sidan.

- Svedala kommun är glada och positiva till att kunna rekrytera tillbaka en duktig och kompetent medarbetare som Fredrik Löfqvist, säger Elisabeth Larsson, kommundirektör Svedala kommun. 

Publicerad 2016-06-29 kl 11:17
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-06-29 kl 15:01