Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Färdtjänstberättigade reser kostnadsfritt med Skånetrafiken!

Kommunen har ingått avtal med Region Skåne och Skånetrafiken där du som är beviljad färdtjänst reser utan kostnad med kortet Jojo Serviceresor på alla Skånetrafikens bussar och tåg inom Skåne, från och med 1 januari 2017.

Vem är behörig att resa med färdtjänst?

Grundläggande för färdtjänstbehörighet är att du har någon form av funktionsnedsättning och inte kan använda den allmänna kollektivtrafiken. Hälsotillstånd kan dock variera över tid och gynnsammare väderförhållanden kan göra att du som normalt är beroende av färdtjänst, kan se möjligheter att istället använda den allmänna kollektivtrafiken vid tillfällen då du känner dig starkare.

Hur fungerar kortet Jojo Serviceresor?

Jojo Serviceresor är ett nytt kort som är personligt och med ditt namn på. Kortet är laddat med 100 % rabatt för dina buss- och tågresor i Skåne. När du använder Jojo Serviceresor är kortet din biljett. Du behöver inte ladda kortet med pengar utan du reser så ofta du vill. Vid resa ska ditt korts giltighet kontrolleras vid resans start i bussen eller på tågets kortläsare respektive handdator.

Du som bara kan resa med färdtjänst måste även byta ut ditt kort. Det nya kortet ändrar inget i ditt färdtjänsttillstånd. Du reser och betalar din färdtjänstresa precis som tidigare dock kan du från och med 1 januari 2017 betala din färdtjänstresa med bankkort.

Regeländringar och ny taxa för färdtjänst

Från och med 1 januari betalar du full egenavgift vid samåkning och antalet färdtjänstintervaller minskas från 25 till 14 intervaller. En ny taxa för egenavgifter har skickats ut per brev till dig som har färdtjänstbehörighet. Du som är beviljad färdtjänst erbjuds fria resor i kollektivtrafiken enligt avtalet med Skånetrafiken och Region Skåne.

Publicerad 2016-12-30 kl 11:17
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-12-30 kl 14:22