Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Familjehem för ensamkommande barn sökes

Just nu i världen finns det fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Hur påverkar nu detta Svedala kommun? Kommunen har sedan 2011 tagit emot ensamkommande flyktingbarn som kommit till Sverige för att söka asyl.

Många av ungdomarna som har kommit har getts möjlighet till att bo i kollektivt boende i Svedala. De har integrerats i kommunens skolor och föreningar och har kommit att trivas bra i samhället.

Chansen att de personer som kommer till Svedala kommun ska integreras väl och inkluderas i samhället ökar om alla krafter hjälps åt. Det är vår övertygelse att det i kommunen finns många människor som vill vara en del av denna goda kraft. För tillfället är det många ensamkommande barn från krigsdrabbade länder som är i behov av en trygg tillvaro.

Har du tid och engagemang för att ge ett barn eller ungdom en bättre start i livet?

Att öppna upp sitt hem för samhällets barn fyller en ovärderlig funktion. Ett familjehem behöver inte bestå av den traditionella familjen: mamma, pappa och barn. Det går även att göra en insats som ensamstående. Det viktigaste är att familjehemmet har en förmåga att tillgodose barnets behov av känslomässig tillgänglighet samt att familjehemmet har den tid och engagemang som krävs. Vi söker vanliga familjer med viljan att göra en insats.

För att vara familjehem behövs ingen särskild utbildning. Det viktiga är att du/ni är stabila och har förmågan att ge god omsorg både känslomässigt och praktiskt.

Om du/ni vill bli familjehem görs en utredning av er situation, hembesök och kontroll i olika register. Detta för att bedöma om ni passar för uppdraget och motsvarar de krav som socialtjänsten ställer på ett familjehem.

Om du och din familj funderar på att bli familjehem eller vill veta mer kontakta familjehemssekreterare Mikael Lovén per mejl: mikael.loven@svedala.se

Publicerad 2015-09-08 kl 13:40
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-06-01 kl 13:43