Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Europe är klara för SommarRock Svedala 2017!

Foto: Tallee Savage

Det blir inte mycket större än Europe när det kommer till svenska rockband. Med turnéer världen över, enorma hits som ”The Final Countdown”, ”Carrie”, ”Superstitious” och ”Rock The Night”, album som toppat listor i världens alla hörn - är Europe en svensk musikexport av allra högsta dignitet. I sommar återvänder bandet till svensk mark med fem konserter!

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockikonerna i Europe har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, "The Final Countdown", med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.

Efter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet "War of Kings" som kronan på det tvåsiffriga albumverket.

Klara artister till SommarRock Svedala

Sedan tidigare är det klart att Magnus Uggla, Magnus Carlson, Joddla med Siv, Hasse Andersson, Nisse Hellberg och Pernilla Andersson kommer gästa det stundande 30-årsjubileumet.

Webbplats för SommarRock Svedala

Publicerad 2017-03-09 kl 10:15
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-03-09 kl 10:31