Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande

Aggarpsskolan

Illustration: Arkitektgruppen i Malmö AB

Kontakt

Svedala är en växande kommun och behovet av bostäder och skolor är stort. För att möta det växande behovet tar vi det första spadtaget måndag den 3 oktober för en ny 4-9 skola. Skolan beräknas stå klar inför höstterminen 2018.

Aggarpsskolan, byggs på ett nytt skol- och idrottsområde i södra Svedala. Förutom Aggarpsskolan som har plats för 700 elever byggs en fullskalig sporthall och idrottsplaner på området.

Skolan är byggd i två våningar och är utrustad med hemrum, ämnessalar, grupprum, bibliotek, matsal, café och utrymmen för fritidshem, administrativ personal och Elevhälsa. Ena delen av skolan och skolgård är inredd för årskurs 4-6 och den andra delen för årskurs 7-9. 

En del av taken på skolan kommer att beklädas med gröna av växter. Solceller kommer att monteras och byggnaden kommer att värmas med bergvärme. När det gäller energianvändning kommer skolan att uppfylla Miljöbyggnad guld, vilket innebär att energianvändningen är maximalt 65 procent av myndighetskraven. Ambitionen är att skolan ska uppnå ljudklass A, som är den bästa ljudklassen och bättre än myndighetskraven.

Byggnationen följer Svedala kommuns Miljömålsprogram 2014 och Skanskas kemdatabas, vilket innebär att kemiska produkter är godkända enligt Skanska i Sveriges miljö- och hälsokrav för kemikalier.

 
Läs mer om byggnationen av Aggarpsskolan:
Publicerad 2016-09-27 kl 12:01
Sidansvarig: Annika Johansson
Uppdaterad 2017-07-14 kl 14:50