Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande

Privatpersoner - Frågor och svar

Kontakt

Kundservice
Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se

Vi publicerar en lista på de vanligaste frågorna som vi får in, och svar på dessa. Skulle just din fråga inte finnas med så kan du kontakta oss så svarar vi så fort vi kan.

Vem står för erbjudandena?

Erbjudanden till dig som privatpersoner att ansluta ert hus till till exempel fiber, kommer från operatörer. Svedala kommun erbjuder inte slutkunder tjänster som bredband, tv och telefoni. Dessa tjänsterna erbjuds endast av operatörer.

Varför ser kartan ut som den gör?

Fokus ligger på att minst kunna få 100mbit internethastighet. Områden som redan har den möjligheten är betydligt svårare för operatörer att väcka tillräckligt med intresse av boende i området.
Svedala kommuns bredbandskarta

Finns det möjlighet att ansluta när de gräver nära mig?

Eventuellt ja. Det finns egentligen inget som utesluter att operatören kan ansluta ditt hus. Ställ frågan direkt till operatören som agerar nära dig.

Är jag tvingad att ta erbjudande?

Nej. Det är inte ovanligt att operatören lägger slang vid tomtgräns för framtida anslutning. Dock blir kostnaden ofta högre i nästa omgång då etablering av grävområde måste göras på nytt.

Varför kostar det olika att ansluta?

Det finns ett par olika anledningar. Grävkostnader ser olika ut beroende på avstånd mellan hus och hur mycket asfalt/sten som måste återställas efter grävning. Även hur många hushåll som projektet innehåller.

Vilka operatörer är verksamma i Svedala kommun?

Hittills har följande operatörer varit verksamma i Svedala: Telia ÖppenFiber , OwnIT Bredband , Tele2 , Comhem och HSB Bolina.

Hur gör jag som privatperson?

Kommunen säljer inte bredband-, tele-, eller tv-tjänster. Eventuella erbjudanden kommer från operatörerna. Börja med att kontakta din bredbandsleverantör och se vad du kan få idag. Oavsett så är vi intresserade av att få in din intresseanmälan. Detta ger oss ett bra underlag att presentera för operatörerna.
Intresseanmälan

Bor du i Bara?

Mer information på BaraFibers webbplats

Publicerad 2016-06-03 kl 10:59
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2016-06-03 kl 11:15